S-au stins. Nu mai sunt bani pentru ele. Atat a fost cerinta, asta e, gata, s-au consumat

Asa cum noi am sustinut inca de anul trecut, ieri am primit si confirmarea:

S-au stins. Nu mai sunt bani pentru ele. Atât a fost cerința, asta e, gata, s-au consumat” – a declarat Petre Daea, ministrul agriculturii, referindu-se la posibilitatea ca submasurile 6.2 si 6.4 sa mai fie lansate pana in 2020.

Cele doua submasuri din cadrul PNDR, au devenit foarte cunoscute si solicitate programe, datorita procentului mare al ajutorului nerambursabil (sm 6.2 finantare nerambursabila de 100%, maxim 70.000 euro, iar sm 6.4 finantare nerambursabila de 90%, maxim 200.000 euro) si datorita actvitatilor ce erau eligibile pentru finantare in cadrul celor 2 submasuri: in primul rand activitatea de turism (construire si dezvoltare de pensiuni agroturistice) si in al doile arand finantarea activitatilor nonagricole din mediul rural.

Singura varianta ramasa, pentru a finanta acest gen de activitati in mediul rural, ramane programul START-UP NATION (se va lansa probabil in lunile aprilie-mai), care vine cu un sprijin de maxim 44.000 euro, pentru aproximativ 10.000 de beneficiari, atat din mediul rural, cat si urban. Diferenta fata de sm 6.2 si sm 6.4 este ca prin START-UP NATION nu se finanteaza realizarea de constructii sau modernizarea acestora.

Din experienta anului trecut, s-a demonstrat ca desi pare un program simplu, aceste proiecte trebuie pregatite din timp.

CEA MAI BUNA OFERTA DE CONSULTANTA PENTRU START-UP NATION 2018

6 thoughts on “S-au stins. Nu mai sunt bani pentru ele. Atat a fost cerinta, asta e, gata, s-au consumat

  • Buna ziua! Normal ca nu mai sunt bani daca s-au alocat unor persoane care au cumparat cu aceste fonduri, in valoare de 100 000 de euro, aparate pentru saloane de remodelare corporala, care practica proceduri ale caror costuri sunt aproape imposibile!!!!! Cum s-au aprobat aceste fonduri si pentru ce?? Un medic care doreste sa achizitioneze aparatura medicala pentru o clinica in folosul oamenilor bolnavi, nu are succes in a dobandi astfel de fonduri, in schimb, s-au acordat pentru salon in Dorobanti, Bucuresti,pentru infrumusetare,unor persoane care nici macar nu au habar ce sa faca cu aceste aparate si isi mai afiseaza si superioritatea de „mari patroni”, ca doar detin aparatura cumparata din fonduri europene- 90 000 de euro!!! Oare cei care acorda aceste fonduri, stiu toate aceste aspecte???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: