POR 2.1

POR 2.1.A – Microîntreprinderi 

 

Ghidul specific, a fost publicat in data de: 6 mai 2019 – CLICK AICI GHIDUL SOLICITANTULUI 

***

Data de la care pot fi depuse cereri de finanțare: 08.07.2019 ora 12:00:00

Data până la care pot fi depuse cereri de finanțare: 08.11.2019 ora 12:00:00

***

Alocarea financiara:

Regiunea de dezvoltare:

Nord Est – 26,26 mil Euro

Sud Est – 12,91 mil Euro

Sud Vest Oltenia – 13,03 mil Euro

Vest – 10,77 mil Euro

Centru – 14,47 mil Euro

***

VEZI LISTA CODURI CAEN ELIGIBILE – publicata in data de 06.05.2019

***

Beneficiari: Microîntreprinderile care au un număr mediu de salariaţi mai mic decât 10 şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 2 milioane de euro.

O întreprindere care depune cererea de finanţare în sesiunea din acest an, trebuie să fi fost înfiinţată înainte de 3 ianuarie 2018 și să fi înregistrat profit din exploatare la 31 decembrie 2018.

Criteriile privind durata de activitate şi profitul din exploatare se referă la întreaga activitate a solicitantului (i.e. indiferent de domeniul de activitate).

a) Solicitantul a înregistrat un număr mediu de salariați de cel puțin 1, în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare
Sau
b) Solicitantul are cel puțin un salariat cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată, la data depunerii cererii de finanțare.

***

Alte conditii / informatii:

  • La depunerea cererii de finanţare, solicitantul trebuie să aibă deja domeniul de activitate eligibil (clasa CAEN) vizat de investiție, înscris în obiectul de activitate (conform certificatului constatator ORC), indiferent dacă acesta reprezintă activitatea principală sau secundară a întreprinderii.
  • La depunerea cererii de finanţare, solicitantul trebuie să aibă deja domeniul de activitate eligibil (clasa CAEN) vizat de investiție, autorizat la sediul (principal sau secundar) identificat ca loc de implementare a proiectului. Domeniul de activitate (clasa CAEN) în care se va realiza investiţia/proiectul trebuie declarat și autorizat distinct la locul de implementare a proiectului.
  • Locul de implementare a proiectului este situat în mediul urban.
  • Lansarea apelului doar în regiunile de dezvoltare în care alocarea financiară disponibilă permite acest lucru, respectiv: Nord Est, Sud Est, Sud Vest Oltenia, Vest și Centru
    • Nord Est (județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui)
    • Sud Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea)
    • Sud Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea)
    • Vest (Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara)
    • Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu).

   Mentiune: Beneficiarul poate avea sediul social oriunde, inclusiv in zonele neeligibile sau in mediul rural, dar proiectul trebuie sa se realizeze in mediul urban intr-unul din judetele mentionate mai sus.

  • Termenul de depunere a autorizației de construire, în etapa precontractuală – 90 de zile calendaristice
  • Monitorizare proiect (3 ani după efectuarea plății finale în cadrul contractului de finanțare)

***

În cadrul acestui apel NU se vor putea depune proiecte pentru investițiile localizate în regiunile de dezvoltare Sud Muntenia, Nord Vest, București Ilfov sau pe teritoriul acoperit de instrumentul Investiţii Teritoriale Integrate (ITI) Delta Dunării (arealul format din 38 de unități administrativ-teritoriale din cadrul Rezervației Biosfera Delta Dunării, Județul Tulcea și nordul Județului Constanța, în zonele identificate ca prioritare în cadrul Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă a Deltei Dunării).

Pentru acest apel de proiecte vor putea solicita finanțare societățile comerciale și cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor, pentru construirea, modernizarea și extinderea spațiilor de producție sau prestare a serviciilor, dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line.

***

Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este 25.000 de euro.

Valoarea maximă a finanțării nerambursabile solicitate trebuie să respecte normele de acordare a ajutorului de minimis: valoarea maximă a ajutorului de minimis ce poate fi acordat unei întreprinderi unice, din fonduri publice, pe o perioadă de 3 ani fiscali consecutivi (ultimii 2 ani fiscali înainte de data depunerii cererii de finanţare şi anul curent depunerii cererii de finanţare) este de 200.000 de euro, echivalent în lei.

***

Finanțarea nerambursabilă solicitată poate reprezenta cel mult 90% din valoarea eligibilă a proiectului.

***

Dintotdeauna, la noi, a fost GRATUITA consultanta privind:

  • Evaluarea eligibilitatii persoanei/firmei si a proiectului 
  • Verificarea situatiei actuale a beneficiarului cu conditiile impuse prin programul de finantare, cererea de finantare si anexele sale
  • Evaluare punctaj proiect si evaluare sanse de finantare
  • Elaborarea propunerilor si solutiilor privind eligibilitatea beneficiarului
  • Analizare tema de proiect
  • Verificarea conformitatii documentelor existente (firma, teren, acte contabile, contracte, etc)
  • Formularea de recomandari referitoare la ideea de proiect, solutii pentru resursele financiare necesare, precum si prezentarea listei generale de documente necesare depunerii, aprobarii si implementarii proiectului

Si niciodata nu se semneaza contract de consultanta pana nu trecem prin aceste etape.

 

*** 

Oferta consultanta realizare proiect de la A la Z si implementare proiect pana la finalizarea cu succes – CLICK AICI

***

Daca doriti mai multe informatii sau doriti sa realizati un proiect pe acest program, ne puteti transmite completat formularul de mai jos:

 

Va rugam sa introduceti adresa corecta pentru a putea primi raspunsul nostru.
Denumire firma, daca exista.
Pentru a va putea oferi un raspuns cat mai exact, va rugam sa ne transmiteti cat mai multe informatii despre situatia existenta (exista/nu exista firma, exista/nu exista teren, etc), precum si despre ceea ce anume doriti sa realizati! Ne puteti contacta si la telefon: 0722-800.313 sau 0722-800.603. Multumim!
Prin transmiterea acestui formular sunt de acord cu preluarea, stocarea si prelucrarea datelor personale de catre Echipa Fonduri-Euro.ro. Totodata, am luat la cunostinta de Termenii si Conditiile de utilizare ale site-ului si sunt de acord cu acestea.